MediYoga (medisinsk yoga)

MediYoga er grunnlagt i Sverige av Elisabeth Engqvist og bygger på medisinsk forskning. Alle MediYoga lærere, terapeuter og instruktører har grunnleggende medisinsk utdannelse. De fysiske øvelsene kan gjøres av alle.

MediYoga inneholder også grunnleggende aspekter fra Ayurveda og tradisjonell kinesisk medisin. Et program med MediYoga omfatter alltid pust, fysiske øvelser, hvile og meditasjon.

Medisinsk yoga 1 består av MediYoga startpakkene 1-3.
De fysiske øvelsene er rolige, enkle og effektive. De kan gjøres hvor som helst. Øvelsene tøyer og løser opp i hofter, rygg, skuldre og nakke. Pusten leder øvelsene, og det legges vekt på en "mindful" tilnærming. Ved store stressplager vil hard fysisk trening på sikt kunne forverre tilstanden din, mens rolig yoga, meditasjon og hvile hjelper kroppen tilbake til en friskere tilstand.

Du trenger ikke ha helseplager for å kunne ha nytte av MediYoga. De fleste opplever å få mer energi, bedre konsentrasjon, bedre søvn og å være mindre styrt av følelser ved regelmessig yogatrening. Du vil lettere kunne sortere inntrykkene og gi deg selv det du trenger i en hektisk hverdag.

Hvorfor velge medisinsk yoga fra MediYoga? 

* MediYogas startpakker er en trygg yogaform, instruert av yogalærer med medisinsk kompetanse.

* MediYogas startpakker er for alle, uansett kropp, form, alder eller størrelse, og kan utføres sittende på stol eller på gulvet.

* MediYoga er basert på medisinsk forskning. Forskningen pågår kontinuerlig.

* MediYoga tas mer og mer i bruk av helsevesenet, på sykehus, i bedriftshelsetjenester osv.

* Du kan, etter bare noen få ganger på kurs, ta i bruk ferdige programmer, som gjør det enkelt å gjøre yoga hjemme.

* MediYoga har kun positive bivirkninger som f.eks. mer energi, bedre søvn og sterkere immunforsvar.

MediYoga er et varemerke
MediYoga har også andre program enn de rent medisinske startpakkene. Vi har blant annet MediYoga fortsetter-pakker, MediYoga Flow, Chakra program og MediYoga for gravide. Dessuten har vi MediYoga Kidz 1-dags barneyoga utdanning for voksne

Vestfold Yoga
 har MediYoga på timeplanen både formiddag og kvelder. Innimellom har vi helgekurs for ulike helsetilstander og i samarbeid med andre.

Du finner mer info om MediYoga her: www.mediyoga.no

https://www.youtube.com/watch?v=hKagkjnp-Tw