Ashtanga yoga

Sri K. Pattabhi Jois (1915-2009) fra Mysore i India var mannen som grunnla Ashtanga yoga og førte tradisjonen videre i moderne tid. 

Ashtanga yoga 
Ashtanga Yoga er en aktiv, dynamisk fysisk yogastil, hvor pust, bevegelse og meditasjon forenes. Ashtanga yoga er en "trenings-yoga" som gjør kroppen mykere og sterkere, samtidig som du øker lungekapasiteten, roer sinnet og trener fokus og oppmerksomhet. Ashtanga yoga er også bra å kombinere med idrett, for å gjøre kroppen myk, sterk og mer motstandsdyktig mot skader. Ashtanga yoga er en god trening som de fleste synes er gøy, timen er over på et blunk og du kjeder deg aldri. Du får lange slanke muskler, i stedet for klumpete muskler som ved vekttrening.

Ashtanga yoga, de ulike timene:
Ashtanga 1 passer godt for nybegynnere og fortsettere som vil holde seg på et greit nivå. Kurset starter fra grunnen og fortsetter til Navasana (båten) før avsluttende øvelser.
Ashtanga 1-2 passer for de fleste som har litt kjennskap til yoga fra før. Nybegynnere kan også delta her. Vi viser alltid alternative øvelser som kan lette praksisen ved f.eks. vonde knær og skuldre, eller viderekommende øvelser til de som er klare for det. Derfor kan venner med ulik yogabakgrunn delta på samme kurs!
Ashtanga 2 er et viderekommende kurs der vi gradvis også underviser øvelser etter Navasana (båten), slik at vi i løpet av kurset bygger opp hele første serien. Du må helst ha gått på Ashtanga 1. De første gangene repeterer vi grunnleggende øvelser fra Ashtanga 1, som er viktige å få med seg for de som ikke har gjort så mye Ashtanga.
Ashtanga Mysore er egentrening med hjelp og støtte fra yogalæreren. Det er en klasse som passer for alle som går på eller har deltatt på Ashtanga kurs og kan solhilsen A og B. Mysore-klassen varer 2 klokketimer og du kan komme og gå innenfor denne tiden, senest en time etter start. Du gjør så mye du rekker av serien. Du vil også få hjelp til alternative øvelser ved behov. Man trenger ikke kunne serien utenat, fordi alle får en plansje og blir veiledet av læreren. Det vil da bli lettere å lære og gjøre din egen yoga hjemme, hvis du ønsker det.

Åpningsmantraet forbereder sinnet, kroppen og følelsene til Ashtanga-sekvensen:

-Om-
Vande Gurunam Charanaravinde
Sandarshita Svatma Sukava Bodhe
Nih Sreyase Jangalikayamane
Samsara Halahala Mohashantyai

Abahu Purushakaram
Shankhacakrsi Dharinam
Sahasra Sirasam Svetam
Pranamami Patanjalim
-Om-

Online yoga høsten 2021: Onlineyoga

Timeplan Borre høsten 2021: Borre timeplan hoesten-2021
Timeplan Holmestrand høsten 2021: Holmestrand timeplan hoesten-2021